ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η ομάδα One Step Beyond_Endurance Team δημιουργήθηκε από τον Τζεφαλή Δημήτρη, απόφοιτο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, και προπονητή κλασικού αθλητισμού. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MSc από το Α.Π.Θ. στην Ανθρώπινη απόδοση και υγεία. Η μεταπτυχιακή του διατριβή πραγματεύεται τους τραυματισμούς στους υοερμαραθωνίους δρόμους ασφάλτου και βουνού. Σκοπός της δημιουργίας της ομάδας είναι η εξάπλωση του τρεξίματος και η προαγωγή της υγείας των κατοίκων της πόλης που ζει, και όχι μόνο.

Στόχος του είναι η ενασχόληση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων με τον αθλητισμό και, ειδικότερα, με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Για τον ίδιο, ο αθλητισμός είναι μία δραστηριότητα που δεν έχει ηλικία. Είναι τρόπος ζωής! 

Η βελτίωση των αθλούμενων μπορεί να συμβεί χωρίς τραυματισμούς και άσκοπες επιβαρύνσεις, ωστόσο απαιτείται η γνώση της Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και η χρήση ορθών προπονητικών μεθόδων, ανάλογα με την βιολογική και προπονητική ηλικία και το προηγούμενο επίπεδο των αθλητριών και αθλητών.

Με τη συγγραφή άρθρων αναφορικά με το τρέξιμο, προσπαθεί να ενημερώσει τη δρομική κοινότητα σχετικά με τις νέες προπονητικές μεθόδους και έρευνες. 

Η διάδοση όλων των παραπάνω, η συμβολή του τρεξίματος στην υγεία και στην ψυχολογία των ανθρώπων, είναι μεταξύ των στόχων της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

 

Μπορείτε να πληροφορηθείτε για ορισμένες απόψεις του αναφορικά με το τρέξιμο και άλλα θέματα στις συνεντεύξεις του στο Love&Run, στον Πρωινό Τύπο Δράμας και στο myathlete.gr

 

 

Pin It

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι κυκλοφορούν τα βιβλία του Δημήτρη Τζεφαλή (ιδρυτή της One Step Beyond_Endurance Team) ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ & ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

 

¶ Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Δημήτρης Τζεφαλής αποκαλύπτει είκοσι ένα + ένα παραδείγματα και πορείες ανθρώπων, τα οποία σχετίζονται με το τρέξιμο και ιχνηλατεί πώς μπορεί να γίνει λίγο πιο όμορφο, πιο θετικό, πιο ενδιαφέρον, τόσο το δρομικό μας ταξίδι, όσο και το ταξίδι της ζωής μας. Ένα βιβλίο που προτίθεται να μας «προπονήσει» για μια ομορφότερη και πληρέστερη ζωή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες πατήστε εδώ.

Το βιβλίο ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό τόσο για τους νεοεισερχόμενους δρομείς στον μαγικό κόσμο των μεγάλων αποστάσεων, όσο και για τους έμπειρους αθλητές. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τους προπονητές που ασχολούνται με τους αγώνες αντοχής.

 

Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει:

  • Τεχνικές βελτίωσης της δρομικής τεχνικής και της αναπνοής.
  • Πλήρη οδηγό διατάσεων.
  • Έναν πλήρη οδηγό ασκήσεων ενδυνάμωσης για όλο το σώμα.
  • Πώς να δομήσει σωστά το ετήσιο πρόγραμμά του, κατανοώντας τον σκοπό κάθε προπόνησης.
  • Πώς να επιλέγει τους σωστούς ρυθμούς προπόνησης και αγώνων.
  • Πώς να προπονείται με διάρκεια, διατηρώντας την καλή σωματική υγεία και προλαμβάνοντας τους τραυματισμούς.
  • Συμβουλές διατροφής, ενυδάτωσης, ψυχολογίας, τακτικής αγώνων.
  • Προσεγμένα και εφαρμοσμένα προγράμματα από τα 5 χλμ. έως τον μαραθώνιο (που αγγίζουν τα όρια της εξατομίκευσης).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες πατήστε εδώ.