Η επιστροφή στην πραγματικότητα μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, του Δημήτρη Τζεφαλή

Η επιστροφή στην πραγματικότητα μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, του Δημήτρη Τζεφαλή

Μπορεί να μη διέρχεται δίπλα σε θάλασσες ή πάρκα. Ίσως είναι από τους απαιτητικότερους μαραθωνίους στον κόσμο. Ωστόσο έχει μια επίδραση μαγική σε κάθε δρομέα! Είναι ο Αυθεντικός! Πολλές στιγμές ξεχωριστές, αξιομνημόνευτες. Σαν την ευτυχία! 

 

Στον Μαραθώνα πριν την εκκίνηση, στα μαρμάρινα αποδυτήρια, συντελείται, άτυπα, μια μυσταγωγία. Αρχικά, νομίζεις ότι πρόκειται για φιλοσοφική συγκέντρωση, όπως στην Αρχαιότητα. Η μυρωδιά της θερμαντικής σου υπενθυμίζει ότι θα διεξαχθεί αγώνας. Σωμάτων εναντίον ψυχών. Πολλοί κάθονται στο πάτωμα με τα χέρια στα γόνατα και βλέμματα ανήσυχα, γεμάτα προσμονή. Σα να τρέχουν ήδη τη διαδρομή, ανυπομονώντας για τον τερματισμό,  για τη γιορτή,  για τη λύτρωση.

 

Μετά, 42 επίπονα χιλιόμετρα!

 

Στο τέλος οι δρασκελιές πάνω στην ξύλινη πλατφόρμα που σε οδηγούν στο στάδιο και ακούγονται σαν μουσική σε κάθε δρομέα. Ο ήχος αυτός σε οδηγεί στη λήθη των χιλιομέτρων που διένυσες ως εδώ. Στα τελευταία 195 μέτρα, πάνω στο μαύρο ταρτάν είσαι ικανός ακόμα και για ένα δυνατό σπριντ, κάτι που νωρίτερα ούτε μπορούσες να διανοηθείς! Δεν μπορείς παρά να νιώσεις δέος που βρίσκεσαι εδώ, που ακόμα τρέχεις, που, σε λίγο, θα επιστρέψεις στην πραγματικότητα. Γιατί, ναι, όσες ώρες έτρεχες ήσουν αλλού, σε έναν δικό σου τόπο, και ίσως σε άλλον χρόνο.

 

 

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Δημήτρης Τζεφαλής είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εν ενεργεία μαραθωνοδρόμος, προπονητής δρόμων μεγάλων αποστάσεων του Σ.Κ.Α. Δράμας και της ομάδας OneStepBeyond_EnduranceTeam με στόχο την προαγωγή των δρόμων αντοχής. 

 

Το παραπάνω κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στην Ειδική Έκδοση 42.195 Αυθεντικές Ιστορίες για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που εκδόθηκε από την ομάδα του RunFun.gr και διανεμήθηκε δωρεάν στον 36ο Αυθεντικό μαραθώνιο Αθηνών το 2018. Στην έκδοση αυτή παρουσιάστηκαν 42 ιστορίες των 195 λέξεων που αφορούν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

 

  Ο Δημήτρης Τζεφαλής είναι ο συγγραφέας του Best Seller βιβλίου για τους δρόμους αντοχής "Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις", το οποίο κυκλοφορεί από το Καλοκαίρι του 2018, από τις εκδόσεις Sportbook.

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι κυκλοφορεί το βιβλίο ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ του Δημήτρη Τζεφαλή (ιδρυτή της One Step Beyond_Endurance Team).

 

 

Το βιβλίο ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό τόσο για τους νεοεισερχόμενους δρομείς στον μαγικό κόσμο των μεγάλων αποστάσεων, όσο και για τους έμπειρους αθλητές. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τους προπονητές που ασχολούνται με τους αγώνες αντοχής.

 

Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει:

  • Τεχνικές βελτίωσης της δρομικής τεχνικής και της αναπνοής.
  • Πλήρη οδηγό διατάσεων.
  • Έναν πλήρη οδηγό ασκήσεων ενδυνάμωσης για όλο το σώμα.
  • Πώς να δομήσει σωστά το ετήσιο πρόγραμμά του, κατανοώντας τον σκοπό κάθε προπόνησης.
  • Πώς να επιλέγει τους σωστούς ρυθμούς προπόνησης και αγώνων.
  • Πώς να προπονείται με διάρκεια, διατηρώντας την καλή σωματική υγεία και προλαμβάνοντας τους τραυματισμούς.
  • Συμβουλές διατροφής, ενυδάτωσης, ψυχολογίας, τακτικής αγώνων.
  • Προσεγμένα και εφαρμοσμένα προγράμματα από τα 5 χλμ. έως τον μαραθώνιο (που αγγίζουν τα όρια της εξατομίκευσης).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες πατήστε εδώ.

                    Age Themes