Εσύ κάνεις αυθεντική τη διαδρομή! Του Γιάννη Παττακού

Print

 

    Να ξεκινάς μαζί με χιλιάδες άλλους και να νιώθεις ότι κι εσύ κουβαλάς ένα μήνυμα. Να νομίζεις ότι τα σαράντα δύο χιλιόμετρα είναι στην άσφαλτο κι ύστερα, κάπου στη μέση, να καταλαβαίνεις ότι είναι μέσα σου, ότι ο μαραθώνιος είναι μία απόσταση εντός σου. 

    Να χαιρετάς, να «κολλάς» με χέρια παιδικά και να πείθεσαι ότι τρέχεις για να έρθεις πιο κοντά, ότι το μακριά υπάρχει για να διανύεται. Να περνάς κόσμο και να περνιέσαι, να γίνεται η ανάσα σου μια σιγανή φωνή που προσπαθείς να κρατήσεις ήρεμη μέχρι την Κατεχάκη. 

    Να βλέπεις τις ανηφόρες και να τολμάς να σκεφτείς πίσω από αυτές. Να μη σταματάς. Να χτίζεις το κάθε χιλιόμετρο, να μην είναι κανένα ίδιο. Να πονάς και να μένει όλος ο πόνος μέσα σου, να τρέχεις μαζί του. Να συνεχίζεις. Να ακούς τα κρουστά και να είσαι η γέφυρα. Να ενώνεις τα πράγματα μέσα σου καθώς μπαίνεις στην πόλη. 

    Να λες «Θα ξοδευτώ» και να μην αφήνεις τίποτα να περισσέψει. Να τα έχεις υπολογίσει όλα εκτός από τα τελευταία δύο χιλιόμετρα. Να φτάνεις στο σαράντα άδειος και να γεμίζεις κόσμο, να είσαι ο κόσμος. 

    Να τερματίζεις και να τερματίζεσαι. 

    Εσύ κάνεις αυθεντική τη διαδρομή. 

   

    Σύντομο Βιογραφικό: Ο Γιάννης Παττακός είναι δάσκαλος και ζει στη Μυτιλήνη με τη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά. Είναι μέλος της ομάδας «One Step Beyond_Endurance Team» και του Συλλόγου «Lesvos Runners». Παίρνει μέρος στην κλασσική διαδρομή τα τελευταία εφτά χρόνια.

    Το παραπάνω κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στην Ειδική Έκδοση 42.195 Αυθεντικές Ιστορίες για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που εκδόθηκε από την ομάδα του RunFun.gr και διανεμήθηκε δωρεάν στον 36ο Αυθεντικό μαραθώνιο Αθηνών το 2018. Στην έκδοση αυτή παρουσιάστηκαν 42 ιστορίες των 195 λέξεων που αφορούν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

    Προσωπική Σημείωση Δημήτρη Τζεφαλή (ιδρυτή και προπονητή της Ομάδας One Step Beyond _ Endurance Team): Ο Γιάννης είναι ένας δρομέας-φιλόσοφος. Ένας διανοούμενος, όπως εύστοχα διέκρινε ο κ. Αντωνάκης Στέφανος, διαβάζοντας τις παραπάνω προτάσεις! Τέτοιοι δρομείς κάνουν τη δρομική κοινότητα ξεχωριστή! Κάνουν τη δρομική κοινότητα αυθεντική! Σε ευχαριστούμε πολύ Γιάννη!

 

 

Σύντομο βιογραφικό αρθρογράφου: Ο Δημήτρης Τζεφαλής ζει και εργάζεται στη Δράμα. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανθρώπινη απόδοση και υγεία. Είναι εμπνευστής και προπονητής της ομάδας δρόμων αντοχής OSB_EnduranceTeam (OneStepBeyond) και προπονητής του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας. Εν ενεργεία δρομέας και «εραστής» των μεγάλων αποστάσεων από τα 3 χλμ με φυσικά εμπόδια έως τον Μαραθώνιο. Συγγραφέας του Best Seller βιβλίου για τους δρόμους αντοχής «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις» που κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Sportbook. (https://sportbook.gr/proion/fernontas-konta-tis-megales-apostase/). 

Αρθογραφεί σε σειρά ηλεκτρονικών περιοδικών μεταξύ των οποίων το Athletics magazine.gr, το Runningnews.gr, την αθηΝΕΑ κ.ά.