Εσύ κάνεις αυθεντική τη διαδρομή! Του Γιάννη Παττακού

Εσύ κάνεις αυθεντική τη διαδρομή! Του Γιάννη Παττακού

 

    Να ξεκινάς μαζί με χιλιάδες άλλους και να νιώθεις ότι κι εσύ κουβαλάς ένα μήνυμα. Να νομίζεις ότι τα σαράντα δύο χιλιόμετρα είναι στην άσφαλτο κι ύστερα, κάπου στη μέση, να καταλαβαίνεις ότι είναι μέσα σου, ότι ο μαραθώνιος είναι μία απόσταση εντός σου. 

    Να χαιρετάς, να «κολλάς» με χέρια παιδικά και να πείθεσαι ότι τρέχεις για να έρθεις πιο κοντά, ότι το μακριά υπάρχει για να διανύεται. Να περνάς κόσμο και να περνιέσαι, να γίνεται η ανάσα σου μια σιγανή φωνή που προσπαθείς να κρατήσεις ήρεμη μέχρι την Κατεχάκη. 

    Να βλέπεις τις ανηφόρες και να τολμάς να σκεφτείς πίσω από αυτές. Να μη σταματάς. Να χτίζεις το κάθε χιλιόμετρο, να μην είναι κανένα ίδιο. Να πονάς και να μένει όλος ο πόνος μέσα σου, να τρέχεις μαζί του. Να συνεχίζεις. Να ακούς τα κρουστά και να είσαι η γέφυρα. Να ενώνεις τα πράγματα μέσα σου καθώς μπαίνεις στην πόλη. 

    Να λες «Θα ξοδευτώ» και να μην αφήνεις τίποτα να περισσέψει. Να τα έχεις υπολογίσει όλα εκτός από τα τελευταία δύο χιλιόμετρα. Να φτάνεις στο σαράντα άδειος και να γεμίζεις κόσμο, να είσαι ο κόσμος. 

    Να τερματίζεις και να τερματίζεσαι. 

    Εσύ κάνεις αυθεντική τη διαδρομή. 

   

    Σύντομο Βιογραφικό: Ο Γιάννης Παττακός είναι δάσκαλος και ζει στη Μυτιλήνη με τη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά. Είναι μέλος της ομάδας «One Step Beyond_Endurance Team» και του Συλλόγου «Lesvos Runners». Παίρνει μέρος στην κλασσική διαδρομή τα τελευταία εφτά χρόνια.

    Το παραπάνω κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στην Ειδική Έκδοση 42.195 Αυθεντικές Ιστορίες για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που εκδόθηκε από την ομάδα του RunFun.gr και διανεμήθηκε δωρεάν στον 36ο Αυθεντικό μαραθώνιο Αθηνών το 2018. Στην έκδοση αυτή παρουσιάστηκαν 42 ιστορίες των 195 λέξεων που αφορούν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

    Προσωπική Σημείωση Δημήτρη Τζεφαλή (ιδρυτή και προπονητή της Ομάδας One Step Beyond _ Endurance Team): Ο Γιάννης είναι ένας δρομέας-φιλόσοφος. Ένας διανοούμενος, όπως εύστοχα διέκρινε ο κ. Αντωνάκης Στέφανος, διαβάζοντας τις παραπάνω προτάσεις! Τέτοιοι δρομείς κάνουν τη δρομική κοινότητα ξεχωριστή! Κάνουν τη δρομική κοινότητα αυθεντική! Σε ευχαριστούμε πολύ Γιάννη!

 

Pin It

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι κυκλοφορούν τα βιβλία του Δημήτρη Τζεφαλή (ιδρυτή της One Step Beyond_Endurance Team) ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ & ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

 

¶ Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Δημήτρης Τζεφαλής αποκαλύπτει είκοσι ένα + ένα παραδείγματα και πορείες ανθρώπων, τα οποία σχετίζονται με το τρέξιμο και ιχνηλατεί πώς μπορεί να γίνει λίγο πιο όμορφο, πιο θετικό, πιο ενδιαφέρον, τόσο το δρομικό μας ταξίδι, όσο και το ταξίδι της ζωής μας. Ένα βιβλίο που προτίθεται να μας «προπονήσει» για μια ομορφότερη και πληρέστερη ζωή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες πατήστε εδώ.

Το βιβλίο ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό τόσο για τους νεοεισερχόμενους δρομείς στον μαγικό κόσμο των μεγάλων αποστάσεων, όσο και για τους έμπειρους αθλητές. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τους προπονητές που ασχολούνται με τους αγώνες αντοχής.

 

Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει:

  • Τεχνικές βελτίωσης της δρομικής τεχνικής και της αναπνοής.
  • Πλήρη οδηγό διατάσεων.
  • Έναν πλήρη οδηγό ασκήσεων ενδυνάμωσης για όλο το σώμα.
  • Πώς να δομήσει σωστά το ετήσιο πρόγραμμά του, κατανοώντας τον σκοπό κάθε προπόνησης.
  • Πώς να επιλέγει τους σωστούς ρυθμούς προπόνησης και αγώνων.
  • Πώς να προπονείται με διάρκεια, διατηρώντας την καλή σωματική υγεία και προλαμβάνοντας τους τραυματισμούς.
  • Συμβουλές διατροφής, ενυδάτωσης, ψυχολογίας, τακτικής αγώνων.
  • Προσεγμένα και εφαρμοσμένα προγράμματα από τα 5 χλμ. έως τον μαραθώνιο (που αγγίζουν τα όρια της εξατομίκευσης).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες πατήστε εδώ.